Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Catastrofale Overstromingen Treffen Duitsland

Catastrofale overstromingen treffen Duitsland

Onophoudelijk noodweer veroorzaakt wijdverbreide verwoesting

Piek van waterpeil nog altijd niet bereikt

De Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen worden geteisterd door catastrofale overstromingen die het gevolg zijn van onophoudelijk noodweer sinds zaterdag. De opwarming van de aarde met ongeveer 12 C in Duitsland en 20 C in 2021 heeft geleid tot extreme weersomstandigheden die tot deze verwoestende gebeurtenissen hebben geleid.

Door de aanhoudende regenval blijft water vanuit Duitsland toestromen in de rivieren, waardoor de piek van het waterpeil pas in de komende dagen wordt verwacht. Veel mensen in de getroffen gebieden zijn dagenlang onbereikbaar geweest vanwege uitgevallen telefoonlijnen, elektriciteitsuitval en onderbroken vervoersverbindingen.

Het zuiden van Duitsland, met name de deelstaten Beieren en Baden-Württemberg, lijdt het zwaarst onder de overstromingen. De rivieren Rijn, Moezel en Neckar zijn buiten hun oevers getreden en hebben wijdverbreide schade aangericht aan huizen, bedrijven en infrastructuur. Reddingswerkers werken dag en nacht om mensen in veiligheid te brengen en de gevolgen van de ramp te beperken.


Komentar